reede, 1. aprill 2016

Kommentaar FBs

TARMO
31 märts, 2016, 17:29
Paar nädalat tagasi kõneles riigiraadios üks araabiamaailma sõber. Eestlane. Väitis, et ta ei usu, nagu kutsuks Koraan üles mittemoslemeid tapma. Saatejuht märkas üllatuslikult küsida, kas ta moslemite pühakirja lugenud on, et sellist asja väidab? Moslemitelemb vastas, et ei ole aga TA EI USU, et midagi sellist seal kirjas on!?
Mina olen Koraani lugenud. Võtsin selle üllitise sportlikust huvist ette, et saada selgust, mis usuga tegu on. Ise olen tüüpiline uskmatu eestlane, kes kord aastas, jõulude ajal, kirikus käib. Tänaseks on 2/3 pühakirjast läbi loetud ja selle põhjal võib Koraanis kirjutatu ehk islamiusu kokku võtta nii:
1.Sallimatu KÕIGI suhtes , kes EI OLE moslemid.
Ühes suuras seisab must-valgel: “Uskmatuid tuleb tappa nii palju, kui võimalik ja igal pool, kus võimalik.” Kusjuures “uskmatuteks” kvalifitseeruvad kõik mittemoslemid. Eraldi on välja toodud juudid ja kristlased. Samuti on seal öeldud, et “uskmatute hulgas ei tohi sul sõpru olla.”
Ühtegi teist usku ei sallita.
2.Väga meestekeskne. Paradiisis lubatakse meestele “valgenahalisi ja suuresilmseid neitsisid” naisteks. Naistele ei pakuta selgesõnaliselt midagi.
3. Väga kuri usk. Üks ähvardus järgneb teisele, kui sa ei tee nii, nagu Koraanis kirjas.
Kui meil räägitakse pidevalt islamiäärmuslastest, kes end õhivad, siis vähemalt pärast 2/3 Koraani läbi lugemist väidan, et nii see ei ole. Need ongi normaalsed moslemid, kes oma jumalale meelepärase teo läbi kindlalt paradiisi saavad.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar